Опалювальний сезон під загрозою: "СТЕК" не має лімітів газу

Івано-Франківська область до опалювального сезону готова.

Таку думку сьогодні під час колегії ОДА висловив начальника управління житлово-комунального господарства департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури ОДА Ігоря Гуніна, пише ФІРТКА.

 

Завдання для області на 15 вересня - 100% готовність до опалювального сезону.

 

Однак, за словами Ігоря Гуніна, компанія, яка обслуговує частину Івано-Франкіамька, а саме "СТЕК", на жовтень місяць не має лімітів у зв'язrу з тим, що мають борг перед НАК "Нафтогаз". Як зазначив чиновник, з НАК "Нафтогаз" підприємство планує заключити договір про реструктуризацію боргу.

 

Втім позиція Нафтогазу  - 90% проплати. За 2017 рік підприємство має заборгованість 9 мільйонів.

 

Голова ОДА Олег Гончарук додав, що компанія показує динаміку при якій борги не зростають. Щодо СТЕКу керівництво поміняло своє відношення щодо проплати за спожитий газ, зараз озвучує позицію модернізації, проте важко проходять перемовини.

 

"Це питання номер 1 для всіх нас. Як вирішити це питання – ми будемо говорити з президентом України" - наголосив Гончарук.

 

За словами Гуніна СТЕК за 2016 рік розрахувалися 100 %, а за 2017 на 79%.

 

Олег Гончарук пообіцяв вже сьогодні обговорити ситуацію зі СТЕКом з Петром Порошенком.

 

 

Довідково:

СТЕК забезпечує послугами теплопостачання третину мешканців Івано-Франківська, в основному в центральній частині міста. Окрім житлових будинків споживачами СТЕК також є 10 шкіл, 9 дитячих садочків, 5 ВНЗ, 14 навчальних закладів – спортивні, музичні школи, училища, коледжі, 12 закладів охорони здоров’я, 10 закладів культури, державні установи.