Азербайджанський власник Vodafone Україна хоче купити акції Івано-Франківськцементу


NEQSOL Holding прокоментував інформацію, щодо наміру стати акціонером найбільшого українського виробника цементу ПрАТ «Івано-Франківськцемент».

 

Як йдеться у повідомленні компанії, NEQSOL Holding, як міжнародний стратегічний інвестор, заявив про свою зацікавленість розширити інвестиційний портфель в Україні, зокрема вийти на ринок будівельних матеріалів. 18 жовтня холдинг подав заявку в АМКУ на придбання пакета акцій ПрАТ «Івано-Франківськцемент».

 

У NEQSOL Holding повідомили, що наразі холдинг та акціонери ПрАТ «Івано-Франківськцемент» знаходяться на фінальній стадії переговорів.

 

Планується, що фінансування угоди в Україні надасть група провідних міжнародних фінансових установ.

 

«Ми сподіваємось на схвалення нової угоди в АМКУ і входження високотехнологічного підприємства «Івано-Франківськцемент» у групу NEQSOL Holding. Ми високо оцінюємо багаторічні видатні результати, досягнуті керівництвом і колективом «Івано-Франківськцемент», які створили одне з найсучасніших цементних підприємств Європи. Наш холдинг має успішний досвід фінансування, в тому числі із залученням міжнародних фінансових інститутів, що допоможе забезпечити наявність необхідних інвестицій для підтримки високого темпу розвитку заводу», – зазначив Володимир Лавренчук, регіональний директор NEQSOL Holding Ukraine.

 

У NEQSOL Holding підкреслили, що в разі успішної угоди поява нового акціонера не вплине на операційну діяльність ПрАТ «Івано-Франківськцемент», який і надалі виконуватиме всі зобов'язання перед співробітниками, клієнтами та партнерами і залишиться надійною опорою економіки регіону, а також прикладом провідного промислового виробництва в Україні.

 

За даними сервісу YouControl кінцевим бенефіціаром ПрАТ Івано-Франківськцемент є Микола Федорович Круць. Він ж обіймає посаду керівника компанії. Статутний капітал підприємства становить 133 131 500 грн.