Завершується будівництво школи в приміському селі Хриплин

Довгобуд у Хриплині, якому понад 30 років, минулоріч зрушив з місця. Перший проект закладу з'явився ще в далекому 1987-му році.

Тоді процес просувався кволо, адже не вистачало то коштів, то політичної волі, роботи заморозили. Аж в 2007 напрацювали новий проект, бо попередній вже не відповідав чинним вимогам. Минулого року в селі за підтримки міської ради відновили будівництво.

 

Вже цього року в березні розпочались активні роботи в новій Хриплинській школі. Наразі підрядник завершує роботи з мережами, штукатурення.

 

Далі заплановано облаштування санвузлів, підлоги. Роботи фінансуються переважно з міського бюджету, проте село долучається.

 

Як розповів Роман Соколик, зараз у селі близько 300 дітей шкільного віку. Половина з них відвідують школи в місті.

 

Новий проект передбачає 9 повноцінних класів і спеціалізовані кабінети хімії, фізики та інші. Крім того запланована актова й спортивна зали.

 

До слова, спортзала у новій школі буде єдиною в цілому Хриплині. Ще однією перевагою стане те, що після будівництва закладу в селі надаватиметься повна середня освіта - до 11 класу.

 

Зі слів директора Хриплинської ЗОШ та депутата міської ради Галини Куницької, для старої школи теж мають плани. Якщо приміщення пройде експертизу – а йому вже понад 100 років – після капремонту тут планують облаштувати музей освіти та села.

 

«У 2016 році ми відкрили садок в Хриплині, який також зводився багато років. Але ми сконцентрували ресурси і закінчили будівництво. Така ж ситуація зі школою. Головне – бажання влади та громади і спільні дії. Ми націлені якнайшвидше відкрити оновлену школу», - зазначив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.