В Івано-Франківську хочуть збудувати ще дві школи

Сьогодні, 18 грудня міський голова Івано-Франківська провів прес-конференцію щодо бюджету на 2019 рік.

Серед всього іншого міський очільник розповів про будівництво навчальних закладів, передає Фіртка.

 

"У наших планах дві школи - одна у Хриплині активно робиться і думаю, що перший пусковий комплекс наступного року до 1 вересня буде відкрито. Думаю, що реально до 1 вересня відкрити школу. Також плануємо розпочати добудову школи-садка в Опришівцях. Вартість 96 млн гривень. Будемо подаватися на державне співфінансування. Також ми запланували кошти у садку №6 у Пасічній на добудову повноцінного садка і школи. Також був заморожений проект у Крихівцях. Перепроектували газову котельню і ми сподіваємося, що наступного року ми його будуватимемо", - розповів Руслан Марцінків.

 

За словами мера, окремо заклали кошти на впорядкування дитячого садочка у колишньому управлінні освіти. Тут планують реконструкцію.

 

На завершальному етапі роботи у садочку на вул. Хоткевича. Розпочалися роботи щодо будівництво садочка у мікрорайоні Каскад. тут уже зроблено фундамент. Також виділили земельну ділянку пі садочок у Пасічній на вулиці Просвіти.

 

"Ще ведемо боротьбу з Московським патріархатом щодо відновлення садочка на Чорновола. Думаю, що рано чи пізно громада переможе і в центрі буде дитячий садочок", - додав міський голова.