Які пільги на житло надає педагогам новий закон "Про освіту"

Нещодавно Верховна Рада України ухвалила закон України «Про освіту» (реєстраційний номер 3491-д). Законом передбачено надання пільгових довгострокових кредитів на будівництво (реконструкцію) чи придбання житла або надання службового житла педагогам.

Законом встановлено, що педагогічні працівники, які працюють у сільській місцевості і селищах міського типу, а також пенсіонерам, які раніше працювали педагогічними працівниками в цих населених пунктах і проживають у них, держава забезпечує безоплатне користування житлом з опаленням і освітленням у межах встановлених норм.

  

Зазначені пільги надаються за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

 

Окрім цього, зазначені працівники мають право на безоплатне одержання у власність земельної ділянки в межах земельної частки (паю) члена сільськогосподарського підприємства, сільськогосподарської установи та організації, розташованих на території відповідної ради (не більше норм безоплатної передачі земельних ділянок громадянам, встановлених законом) для ведення особистого селянського господарства.

Землю не можуть отримати тільки ті, хто вже раніше скористався цим правом.

 

Читайте також: Житло в оренду з правом викупу: як це працюватиме