У Франківську 12 учасників АТО отримали ключі від нових квартир

Сьогодні, 27 квітня в приміщенні Івано-Франківської ОДА бійцям АТО вручили чергові одно- та двокімнатні квартири.

Загалом дванадцять квартир, вісім двокімнатних та чотири однокімнатні, інформує Фіртка.

 

"Ці квартири розташовані у різних мікрорайонах міста. У травні плануємо вручити ще близько двох десятків квартир. Ці квартири у новобудовах, сирець. Можна заходити і робити ремонт. Квартири отримують учасники АТО, здебільшого інваліди третьої групи, багатодітні сім'ї та ті, хто проживає в орендованих квартирах", - зазначив голова правління міської асоціації учасників АТО Василь Андріїв.

 

"Я прослужив в армії 24 роки. Я багатодітний тато, маю троє дітей, проживаю у сестри. Разом з дружиною та дітьми. Повернувся жити до жінки з дітьми і все у нас буде добре. Проте надзвичайно гостро сьогодні стоїть проблема із власним житлом", зазначив військовий Михайло Іванюк.

 

Вручали квартири за принципом сюрпризу, тож ніхто з присутніх бійців не знав, хто саме отримає квартири сьогодні. Серед присутніх ті, хто стоять у другій та третій чергах й 12 з них отримають ключі від житла.

 

Ділянку під будівництво надала обласна, а не міська рада. Андріїв наголосив, що сьогодні депутати міської ради та земельна комісія не йдуть на зустріч спілці й зарубують земельні ділянки під будівництво житла для учасників АТО.