Як змінились ціни на квартири в Івано-Франківську за останнє півріччя


За підсумками другого півріччя 2019 року, вартість первинної нерухомості зросла в середньому на 11%.

 

Про це повідомляють експерти Аналітичного центру blago developer

 

Найбільшим попитом серед покупців у минулому році користувались двокімнатні квартири. За прогнозами експертів, ця тенденція збережеться і у 2020 році. 

 

Саме двокімнатні помешкання за минулий квартал найбільше зросли у ціні – приблизно на 10%. Зараз купити двокімнатну квартиру можна від 24 000 у.о.

 

На другому місці знаходяться однокімнатні помешкання. Вони подорожчали до 8%. Сьогодні за таке житло в Івано-Франківську потрібно заплатити від 15 000 доларів.

 

Також варто зазначити, у період новорічних свят спостерігався спад попиту на квартири, тому деякі забудовники задля збільшення продажів вдавались до  одного з найпоширеніших маркетингових ходів – сезонних акцій та святкових знижок на метри квадратні. Проте, експерти вважають такий крок невиправданим.

 

Для покупця вкладення коштів у нерухомість є серйозним кроком. Найвагомішим аргументом для клієнта надалі залишається репутація компанії. Франківці обирають девелоперів з багаторічним досвідом роботи, якісними проєктами, надійною репутацією та зрозумілими умовами розтермінування, як наприклад, blago developer. Чималу роль грають програми лояльності та знижка  при повній оплаті за квартиру.

 

Експерти додають, попри зміцнення національної валюти, вартість первинної нерухомості продовжить зростати. Це пов’язано із збільшенням виплат за будівельно-монтажні роботи та подорожчання будматеріалів, які зазвичай забудовники купують за кордоном. 

 

Купити квартиру від надійного забудовника blago developer можна у Містечку Соборне, ЖК Comfort Park, Паркова Алея, Manhattan, Main House, Авторський, Family Plaza, Chocolate, елітних комплексах  Parus та Royal Hall.