Огляд цін на квартири комфорт- та бізнес-класу в Івано-Франківську у серпні 2020 року


Ринок нерухомості поступово оживає. Якщо кількість нових угод на купівлю квартири впродовж березня і квітня суттєво зменшилась, то влітку ситуація вирівнялась.

 

Сприяли цьому два фактори: пом’якшення епідеміологічних вимог і стабільність цін на нерухомість. Фактично карантин не знизив попит, а тільки відтермінував його.

 

Покупці жваво повертаються до відділів продажу нерухомості, тож забудовники уже говорять про повернення до звичних ритмів роботи, проте з іншими вимогами до інфраструктури житлових комплексів, якості будівництва, планування квартир.

 

Аналітичний центр blago developer проаналізував, чи зросли ціни на квартири комфорт- і бізнес-класу Івано-Франківська у серпні та спрогнозував, що чекає на ринок первинної нерухомості восени.

 

Бізнес-клас

 

На початку серпня вартість квадратного метра на квартири бізнес-класу дещо зросла і становить від 15 500 грн. Купити квартиру бізнес-класу за такою ціною пропонують у ЖК Main House, у ЖК Авторський ціна від 16 000 грн. Меншу вартість клієнтам пропонують за квартири комфорт-класу. 

 

Комфорт 

 

Нерухомість класу комфорт у серпні також подорожчала. Середня вартість по Івано-Франківську зараз 11 411 за м², а у червні – 11 324 за м². Для тих, хто шукає квартиру комфорт-класу є чудові варіанти у новобудовах ЖК Comfort Park і ЖК Соборне. Тут вартість нерухомості коштує від 10 700 грн за м². 

 

За прогнозами експертів, такі ціни протримаються ще до початку осені. Далі варто очікувати їх зростання. 

 

Купити квартиру комфорт- та бізнес-класу в Івано-Франківську можна в районі Manhattan, ЖК Комфорт Парк, Паркова Алея, Авторський, Main House, Chocolate та  Family Plaza.