Всіх «ображених» на ДАБІ запрошують на комісію з антикорупційної політики

На наступне засідання комісії з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади планують запросити начальника «Держархібудконтролю» Ігоря Мусіловського, щоб він особисто відповів перед усіма, хто має претензії до управління.

На розгляд комісію з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади подали скаргу ТОВ «Полярис Інвест» щодо незаконного скасування декларації на будівництво об’єкта у Яремчі, пишуть Версії.

 

 

За словами директора Євгена Сегіна після оформлення договору купівлі-продажу незавершеного будівництва у Яремчі, ТОВ «Полярис Інвест» звернулося у ДБК, щоб переоформити параметри будівництва. Компанія планувала звести багатоповерховий житловий будинок з вбудованими приміщеннями медичного та оздоровчого призначення.

 

«Десь з березня почали виникати незрозумілі рухи зі сторони Держархбудінспекції», – заявив Сегін.

 

За його словами на будівництво кілька раз приходили невідомі люди з перевіркою, щось фотографували, але висновків цих перевірок оприлюднено не було.

 

«Жодного повідомлення щодо усіх перевірок, складених актів нема, – обурився директор «Полярис Інвест». – І так півроку вони ходять-не ходять, ходять-не ходять».

 

Тож скасування декларації стало для дирекції компанії великою несподіванкою.

 

«10 травня нам декларацію зареєстрували. А потім 16 вересня її скасували, ми так і не розуміємо на підставі чого», – зауважила заступник директора будівельної компанії.

 

Оскільки начальник управління ДАБІ Ігор Мусіловський на засідання комісії не прийшов, а його заступник не в курсі всіх нюансів, депутати вирішили не приймати рішення по цьому питанню.

 

«Ми хотіли бачити начальника цієї інституції, на яку є багато скарг, а не щоб ви «вигрібали за нього, – відзначив депутат облради Сергій Федорців. – Те, що було за Рибака, відбувається і сьогодні».

 

За словами членів комісії, у кулуарах ходять чутки, що ДАБІ потрібно заплатити по 2 долари за метр квадратний, щоб вони підписали всі дозволи.

 

«Ми не раз збираємо по 5 гривень, щоб хлопцям на Схід передати. А тут дехто таким способом заробляє», – обурився Ігор Синяк.

 

Голова комісії, Тарас Виноградник, додав, що свого часу він особисто 6 разів носив декларацію в ДАБІ, поки її нарешті затвердили.

 

Тому депутати запропонували винести питання про доцільність перебування Ігоря Мусіловського на посаді на сесію обласної ради.

 

«Треба проінформувати громадськість. Напевно таких випадків є десятки, – додав Ігор Синяк. – Щоб люди про це знали і мали можливість висловити свою думку стосовно цих зловживань».

 

«На наступну комісію ми запрошуємо всіх, хто має якісь зауваження до ДАБІ, або знає про корупційні моменти», – додав Сергій Федорців.

 

Про дату проведення наступного засідання комісії з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади проінформують на сайті Івано-Франківської обласної ради.