Впорядкувати фасади: У Франківську на круглому столі вирішуватимуть як по-новому розміщувати вивіски

В Івано-Франківську готують сюрприз, який торкнеться всіх представників бізнесу. Міська влада розробила ряд змін у діюче положення «Про Порядок розміщення вивісок в місті Івано-Франківську». Які саме зміни планують втілити – невідомо.

Питання зовнішнього вигляду вивісок та реклами загалом в Івано-Франківську – питання конфліктне. Неодноразово під час демонтажу вивісок, які порушують норми, виникали навіть бійки між комунальниками та представниками бізнесу. А самі підприємці без захвату сприймають будь-які спроби навести лад із вивісками та зовнішньої рекламою – особливо в центральній частині міста.

На цю тему, наступного вівторка, 18 жовтня о 14.00, в залі засідань Франківського МВК відбудеться круглий стіл. Тут планують обговорити діюче положення розміщення вивісок та винести на обговорення пропозиції змін у положення «Про Порядок розміщення вивісок в місті Івано-Франківську».

Участь у заході приймуть посадовці структурних підрозділів міськвиконкому, представники суб'єктів господарювання, що мають стосунок до виготовлення, розміщення та користування вивісками, а також представники туристичної галузі міста. До участі в круглому столі запрошується громадськість.

Згідно діючого Положення, вивіска – це елемент оформлення фасаду, що містить інформацію про зареєстроване найменування суб’єкта господарювання, включаючи герби, емблеми, знаки для товарів та послуг, який займає це приміщення (будівлю). До вказаної інформації належать також дані про час роботи, повне найменування суб’єкта господарювання, а також профіль діяльності, якщо це не випливає з назви.

Діючі положення «Про порядок розміщення вивісок в місті Івано-Франківську» і «Додаток до Порядку розміщення вивісок у м. Івано- Франківську» можна знайти у розділі «Зовнішня реклама міста» на сайті Департаменту архітектури МВК.