Восени забудовники почнуть відмовлятися від акційних пропозицій


У період карантину багато підприємців або не могли працювати зовсім, або були змушені істотно коригувати свою поточну операційну діяльність і плани розвитку в майбутньому.

 

Водночас багато девелоперів рапортують про поліпшення продажів і вихід на докоронакризовий рівень – пов'язано це насамперед з відкладеним попитом, оскільки ті сім'ї, які навесні запланували здійснити покупки, роблять їх зараз. Тому, на думку експертів, цей попит носить тимчасовий характер, повідомляє Ubr.ua.

 

У повідомленні наголошується, що далеко не на всіх будівництвах працюють крани. Деякі просто зупинилися.

 

«Зараз забудовники, які отримали фінансовий ресурс за рахунок відкладеного попиту, будуть намагатися тримати ціни на колишньому рівні і навіть йти від акцій. До виборів, причому не тільки українських, а й американських, ціни будуть стабільні. Перед Новим роком ми знову можемо побачити акційні пропозиції зі знижками до 20%», – відзначив брокер, власник RE/MAX Central в Україні Валерій Захаров.

 

Експерти підкреслюють, що в цілому, ціни в гривні не змінилися з початку року. У доларах впали на 5-10%. Ринок новобудов досяг «цінового дна». Далі будівництва або «заморозять», або будуть розпродавати за поточними цінами, але довше, ніж очікувалося за будівельною декларацією.