В Микитинцях забудівник зводить житловий компклекс зі скасованими містобудівними умовами і обмеженнями

Нещодавно міськвиконком Івано-Франківської міської ради скасував містобудівні умови та обмеження для нового будівництва багатоквартирних житлових будинків на вул. Декабристів, 43А у с. Микитинці, видані ТзОВ «Комерційне підприємство «Стандарт – ІФ». У зв’язку з цим, команда Побудовано в Франківську здійснила перевірку об’єкта.

Земля

 

ТзОВ «Комерційне підприємство «Стандарт – ІФ» орендує у Микитинецької сільської ради дві земельні ділянки, площею 0.6039 та 0.4661 га. Цільове призначення обох земельних ділянок - для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку. За законом вони відносяться до категорії земель житлової та громадської забудови, що цілком відповідає меті будівництва.

 

 

 

 

 

 

Право оренди землі ТзОВ «Комерційне підприємство «Стандарт – ІФ» отримало у червні 2016 року.

 

 

Дозволи на будівництво

 

Будівельна компанія вже давно будує в Микитинцях на Декабристів, на сайтах-каталогах можна побачити різні об’єкти та навіть котеджі.

 

Першим будівництвом ТзОВ «Комерційне підприємство «Стандарт – ІФ» на Декабристів, 45 був магазин та кафе - в грудні 2013 року ДАБІ надало забудівнику декларацію про готовність об’єкта.

 

У 2017 році будівельна компанія тільки з четвертого разу отримала містобудівні умови та обмеження для будівництва багатоквартирного житлового будинку на вул. Декабристів, 45 у с. Микитинці.

 

Наразі на сайті управління архітектури, дизайну та містобудівної діяльності згадані сім містобудівних умов та обмежень, виданих ТзОВ «Комерційне підприємство «Стандарт – ІФ»: п’ять на земельну ділянку на Декабристів, 45, одні на Декабристів, 43А та одні на Федьковича, 43. З них три відмічені як скасовані рішенням ДАБІ.

 

 

 

 

На сайті ДАБІ є декларація про початок будівельних робіт на багатоквартирні житлові будинки з приміщеннями громадського призначення, за адресою Декабристів, 45. Також дозвіл на будівельні роботи на нове будівництво багатоквартирного житлового будинку за тією ж адресою. На інші об’єкти, розташовані за цією адресою, документів на сайті ДАБІ немає.

 

 

 

 

 

 

Стан будівництва

 

Тепер на вказаній території ведеться будівництво. Два будинки вже з готовим фасадом, решта - зводиться.