В Івано-Франківську за 11 мільйонів продали пам’ятку архітектури


В Івано-Франківську на аукціоні продали пам’ятку архітектури – будинок на вулиці Гординського, 10. Це одна з трьох неоґотичних кам'яниць, які збереглись у Франківську.

 

Про це інформує кореспондент Побудовано.

 

Аукціон відбувся сьогодні, 14 квітня. Початкова ціна продажу складала 6 543 260 грн (без ПДВ), а це - 205 доларів США за квадратний метр.

 

В аукціоні взяли участь шість учасників. Найвищу ціну в 11 мільйонів гривень запропонувала фірма “Благо інвест сервіс”, яка і стала переможцем торгів.

 

 

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "БЛАГО ІНВЕСТ СЕРВІС" засновано 7 квітня 2016 року. Засновниками фірми є  Олена Коцюба та Михайло Косьмій.


Будівля на Гординського, 10 зведена у 1895 році в стилі неоготики. Будівля з самого початку призначалася для освітніх потреб. Тут діяла семирічна школа для дівчат імені Королеви Софії.

 

У повоєнний період 1945-1946 рр. у ній тимчасово розташовувався учительський інститут, теперішній Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника.

 

Але вже понад 10 років пам’ятка перебуває у занедбаному стані. У листопаді 2017 року Руслан Марцінків говорив, що у цьому приміщенні може бути музична школа.

 

Фахівці Управління інвестиційної політики пропонували тут облаштувати Муніципальний центр обробки даних зі всією інформацією про місто в електронному вигляді. Такі центри – вимога часу і вже створені у всіх розвинених містах Європи. Однак цю ідею відкинули.

 

У 2018 році міська влада хотіла у цій будівлі розмістити міський центр дитячої та юнацької творчості.