У Франківську на аукціоні планують продати пам’ятку архітектури


В Івано-Франківську на аукціоні планують продати пам’ятку архітектури – будинок на вулиці Гординського, 10. Це одна з трьох неоґотичних кам'яниць, які збереглись у Франківську.

 

Відповідне оголошення з'явилося на сайті OLX, інформує кореспондент Побудовано.

 

Нагадаємо, ще 18 грудня 2019 року на сесії міської ради 26 депутатів підтримали рішення виставити цей об'єкт на продаж.

 

"Об’єкт приватизації знаходиться в центральній частині міста на вулиці з насиченим автомобільним та пішохідним рухом. Будівля є пам’яткою архітектури місцевого значення ОХ.№250-ІФ. Будівля розташована на земельній ділянці площею 0,0886 га, кадастровий номер 2610100000:04:004:0208", - говориться в оголошенні.

 

Продаж відбувається від власника приміщення (міської ради) шляхом проведення аукціону через систему PROZORRO.SALE.

 

Аукціон відбудеться вже 14 квітня. Початкова ціна продажу - 6 543 260 грн (без ПДВ), а це - 205 доларів США за квадратний метр.


Будівля на Гординського, 10 зведена у 1895 році в стилі неоготики. Будівля з самого початку призначалася для освітніх потреб. Тут діяла семирічна школа для дівчат імені Королеви Софії.

 

У повоєнний період 1945-1946 рр. у ній тимчасово розташовувався учительський інститут, теперішній Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника.

 

Але вже понад 10 років пам’ятка перебуває у занедбаному стані. У листопаді 2017 року Руслан Марцінків говорив, що у цьому приміщенні може бути музична школа.

 

Фахівці Управління інвестиційної політики пропонували тут облаштувати Муніципальний центр обробки даних зі всією інформацією про місто в електронному вигляді. Такі центри – вимога часу і вже створені у всіх розвинених містах Європи. Однак цю ідею відкинули.

 

У 2018 році міська влада хотіла у цій будівлі розмістити міський центр дитячої та юнацької творчості.