Майно Коломийської паперової фабрики знизили у ціні і виставили на повторні торги

Фонд державного майна України продає майновий комплекс колишнього державного підприємства «Коломийська паперова фабрика». Підприємство ще в 2011 році було включене до переліку об'єктів державної власності групи А, що підлягають приватизації шляхом продажу з аукціону. Через рік фабрика припинила виробництво.

Фонд держмайна виставив на торги єдиний майновий комплекс до складу якого входять будівля зошитного цеху, киснева споруда, 2 склади готової продукції, 2 матеріальні склади, незавершене будівництво – 10 од., машини та обладнання - 75 од., транспортні засоби - 4 од. та інші необоротні активи.

 

Підприємство розташовано на земельній площею 53256,01 кв. м. Стартова ціна об‘єкта - 7,116 млн грн

 

Електронні торги відбудуться 7 серпня. За проведення аукціону відповідає товарна біржа «Універсальна товарно-сировинна біржа». Прийом заявок від учасників завершується 3 серпня.

 

 Фабрика знаходиться за адресою: Івано-Франківська область, м. Коломия, вулиця Фабрична, 10

 

Додамо, що аукціон з продажу майна Коломийської паперової фабрики відбувається не вперше. Попередні торги пройшли у березні. Тоді початкова ціна лоту становила майже 14 млн грн. Це у два рази більше від нової заявленої ціни.

 

Крім того, 2016 році фабрика опинилася у центрі корупційного скандалу. Тоді правоохоронці викрили начальника регіонального відділення Фонду державного майна України в Івано-Франківській області Зіновія Жовніра, під час одержання ним частини хабара у розмірі 20 тис доларів від посередника.

 

Жовнір вимагав неправомірну вигоду у розмірі 150 тис доларів за сприяння у зменшенні оціночної вартості приміщень ДП «Коломийська паперова фабрика» на 8 млн грн під час їх приватизації.