В Івано-Франківську в три рази зменшилась кількість отримувачів субсидій

Було 46, а стало - 15.

Про це сьогодні, 20 вересня на прес-конференції розповів директор департаменту соціальної політики Івано-Франківського міськвиконкому Василь Семанюк, пише Фіртка.

 

Зокрема йшлося про зміни в порядку надання субсидій. На 1 травня 2018 року понад 46 тисяч домогосподарств міста отримувати субсидії.

 

"З травня затвердили нову редакцію положення про призначення субсидій. За ним при перерахунку з 46 тисяч залишилось 15 тисяч домогосподарств, які автоматично отримуватимуть субсидії. Решта повинна буде звертатись повторно з заявами. Люди, які не працюють і не сплачують єдиний соціальний внесок, втратили можливість отримання субсидії", - розповідає Семанюк.

 

Натомість, за його словами, якщо людина сплачуватиме, а це - близько 900 гривень, тоді матиме можливість отримати субсидію.

 

"Крім того, якщо в сім'ї були люди, які не проживали і це було засвідчено комісією, їм раніше могла перераховуватись субсидія без повторного звернення. Тепер, згідно зі змінами, вони повинні повторно звертатися із заявою на субсидію. Взагалі, такі люди повинні звертатися за субсидією двічі на рік в опалювальний та неопалювальний сезон. Крім того, якщо людина перебуває понад 60 днів за кордоном, вона також втрачає право на субсидію", - розповідає директор департаменту соціальної політики.

 

За словами чиновника, якщо раніше, до прикладу, за однією адресою були зареєстровані батьки та донька, а зять зареєстрований за іншою адресою, то тепер необхідно буде також враховувати і його дохід.

 

Відповідно, за словами Семанюка, сума субсидії буде зменшуватись з розрахунку із загальної суми.