В Івано-Франківську субсидійний бум

Якщо минулоріч 46 тис. франківських домогосподарств отримувало пільги на оплату комунальних послуг, то зараз, прогнозує департамент соціальної політики, таких буде щонайбільше 25 тис.

 

Уряд посадив українців та своєрідний ланцюг – субсидії. Замість того, аби встановити лояльні тарифи чи адекватні зарплати, пропонують пільги. А потім самі ж ті пільги забирають» , – обурюється міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

 

Приміром, відтепер на субсидію можуть не претендувати сім’ї, які придбали авто чи здійснили разову покупку за 50 тис. грн. і більше.

 

Також під час розрахунку субсидії братимуть до уваги членів родини (чоловік, жінка, повнолітні діти), навіть тих, котрі не зареєстровані в помешканні. І ще низка неприємних нововведень.

 

Однак родинам, в яких не відбулось ніяких змін і які підпадають за всіма параметрами до категорії субсидіантів, пільги перерахують автоматично. Решті, хто претендує на субсидію, слід звернутися до відповідних органів з заявою, копією паспорта та ідентифікаційним кодом.

 

В окремих випадках також необхідні довідки про навчання за кордоном, про захворювання тощо.

 

Зараз в Івано-Франківську люди масово взялись подавати свої заяви на отримання субсидій.

 

З травня до вересня отримали звернення від 6 тис. осіб, а з початком жовтня така цифра зросла вже до 17 тис.

 

Подати документи на субсидію франківці можуть за такими адресами: вул. Військових Ветеранів, 10а, Івана Павла ІІ, 4, Мазепи, 185, Галицька, 124а.

 

Поміж тим Руслан Марцінків дав доручення створити додаткові пункти прийому заяв, аби зменшити черги.

 

«Я бачив, як на Військових Ветеранів люди стоять під дощем на вулиці, чекають своєї черги. Так бути не повинно, ніхто не має потерпати. Якщо треба, працюйте в суботу. Для людей все має бути просто і швидко», – зазначив він.

 

Та додав, що потрібно опрацювати питання створення додаткових вікон для субсидії в центральному ЦНАПі на піковий період.