Прикарпатцям перепризначати житлові субсидії будуть автоматично

У департаменті соціальної політики облдержадміністрації відбулася скайп-нарада з керівниками та начальниками відділів структурних підрозділів з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій та виконкомів міських рад міст обласного значення щодо стану надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

На нараді директор департаменту Володимир Корженьовський відзначив проведену роботу структурними підрозділами з питань соціального захисту населення стосовно стовідсоткового автоматичного перепризначення житлових субсидій на опалювальний період без звернення громадян.

 

Також проінформовано про стан виплати суми частин невикористаних субсидій та звернення громадян на «гарячу лінію» з цього питання.

 

З метою забезпечення надання субсидій домогосподарствам, які звернулися вперше за новим порядком, наголошувалося на активізації роботи комісій з розгляду питань надання субсидій при райдержадміністраціях та міських радах.

 

За результатами проведеної наради структурним підрозділам з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій та виконкомів міських рад міст обласного значення надано доручення завершити автоматичний перерахунок (без звернення) громадян у зв’язку з підвищенням ціни на газ з 1 листопада 2018 року та прискорити роботу щодо призначення субсидій сім’ям, які вперше звернулися із заявою та декларацією з жовтня цього року.

 

Одночасно необхідно завершити виплату громадянам області зекономлених коштів невикористаних субсидій за опалювальний період 2017/2018 років.