У Вовчинцях за 200 тисяч євро збдують оглядовий майданчик, паркувальну зону і вело СТО. ФОТО


Івано-Франківськ має зараз 5 проєктів, які підготовано та реалізовуються Управлінням інвестиційної політики Івано-Франківської міської ради.

 

Про це повідомляє начальник управління інвестиційної політики Ігор Попадюк, інформує Ратуша.

 

“Всі вони різнопланові та допомагають зробити місто сучаснішим та комфортнішим”, – коментує міський голова Руслан Марцінків.

 

  • Перший проєкт – це “Партнерство заради кліматичних змін” від якого місто отримає 166 тисяч євро. Проєкт передбачає закупівлю обладнання для ІФНТУНГ та встановлення двох електрозаправок на сонячних панелях в місті.

 

  • Другий – STEM-Освіта у професійних училищах та спеціалізованих школах, кошти вже отримані, це 144 тисяч євро. Він передбачає закупівлю обладнання для трьох ВПУ, навчання для викладачів та міжнародне таборування для студентів ВПУ.

 

Нагадаємо, у Франківську презентували новий освітній проєкт для молоді.

 

  • Наступним проєктом є Транскордонна зелена транспортна мережа CGTN – майже 150 тисяч євро. Три електрозаправки в місті, пробіг електромобілів та форум сталої мобільності у Франківську. Буде встановлено три електрозаправки в місті. Уже є вісім по Івано-Франківській та Закарпатській областях.

 

“24 вересня у Франківську буде проведено форум сталої мобільності. Та пробіг електромобілів за два тижні до того”, – зазначає Ігор Попадюк.

 

  • Дунайська транскордонна співпраця URBforDAN з бюджетом 213 тисяч євро займеться встановленням оглядового майданчика, паркувальної зони, вело СТО та маркування велотрас у с. Вовчинець. Обіцяють зробити вандалостійким.

 

  • Та останній представлений проєкт управлінням інвестиційної політики – це “Назад до наших спільних коренів”. Бюджет 356 тисяч євро. Він передбачає створення Музею зброї та проведення Фестивалю культурного різноманіття у Палаці Потоцьких.

 

Ще 7 заявок перебувають на розгляді. Та ще 3 – у процесі підготовки.