У Франківську прозвітували як забезпечують учасників АТО земельними ділянками

Департамент комунальних ресурсів, на засіданні міськвиконкому, підвів підсумки останніх шести місяців роботи.

Чимала частина звіту стосувалася стану забезпечення земельними ділянками учасників антитерористичної операції та членів їх сімей.

 

У списку досягнень чиновників зазначений довгобуд по вулиці Софіївка, 39. Навесні цього року, у постійне користування Управлінню капітального будівництва  була передана земельна ділянка площею 0,86 га. Саме на ній знаходиться незавершене будівництво колишнього перинатального центру. Міська влада планує перетворити його у багатоквартирний житловий будинок для бійців АТО.

Згодом дві земельні ділянки міська рада віддала громадській організації «Івано-Франківська обласна спілка учасників та інвалідів АТО». Перша із них площею 0,20 га знаходиться в мікрорайоні № 4, на вулиці Хіміків-Тролейбусна (№ 11-а по генплану). Інша земельна ділянка, що займає площу 0,54 га, розміщена неподалік ТЦ «Арсен».

Ділянки передані для будівництва багатоквартирних житлових комплексів. Частина цих квратир буде перетана учасникам АТО.

Пізніше ця ж громадська організація отримала дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,17 га на вулиці Хіміків – Тролейбусна, з формулюванням -  для будівництва багатоквартирного житлового будинку учасникам АТО.

 

Крім цього, за останні 6 місяців рішеннями сесій міської ради надано дозволи на складання проектної документації із землеустрою щодо відведення:

 - 13 земельних ділянок (з них 10 для членів сімей загиблих в АТО) для будівництва та обслуговування житлового будинку господарських будівель і споруд;

  - 35 земельних ділянок для ведення садівництва в мікрорайоні «Опришівці» для 24 інвалідів-учасників АТО та 11 учасників АТО, які проживають у вказаному мікрорайоні та перебувають на обліку щодо отримання земельних ділянок;

 - 2 земельні ділянки для учасників АТО для гаражного будівництва.