Спілка учасників та інвалідів АТО отримала 0,2 га землі на Пасічній

У квітні 2016 року міська рада затвердила проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки управлінню капітального будівництва, площею 0,200 га в мікрорайоні №4, по вулиці Хіміків-Тролейбусна (№11-а по генплану). Земля була передана для будівництва житла соціального призначення, а також житла для учасників бойових дій в зоні АТО, що перебувають на квартирному обліку та потребують покращення житлових умов. 

Згідно даних публічної кадастрової карти цільове призначення земельної ділянки – 02.03 «Для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку».  Також містяться обмеження у використанні земельної ділянки, а саме «Охоронна зона навколо інженерних комунікацій».

У липні цього року був оголошений конкурс по залученню інвестора до інвестиційного проекту щодо будівництва житлового будинку в мікрорайоні № 4 на вулиці Хіміків-Тролейбусна для забезпечення житлом учасників АТО.

Вже у вересні міськвиконком затвердив умови участі в інвестиційному конкурсі та склад конкурсної комісії.

Згідно умов, об’єктом інвестування є будівництво житлового будинку в мікрорайоні №4 на вулиці Хіміків-Тролейбусна. Площа відведеної ділянки - 0,200 га. Житловий будинок повинен складатися із 9-ти поверхів. Орієнтовна загальна площа квартир - 4220 м2.

Земельна ділянка знаходиться в постійному користуванні управління капітального будівництва, яке і виступає замовником. Пізніше між переможцем інвестиційного конкурсу, виконавчим комітетом міської ради та управлінням капітального будівництва укладається інвестиційний договір, умови якого затверджуються міськвиконком.

Також переможець конкурсу протягом 6 місяців розробляє проектно-кошторисну документації на будівництво об’єкту інвестування, проводить її експертизу та несе всі витрати, які пов’язані з проектуванням, проведення експертизи, будівництвом, веденням технічного нагляду і введенням в експлуатацію об’єкту інвестування.

Головною умовою є передача забудовником не менше 12 % від загальної площі квартир у комунальну власність згідно акту прийому-передачі Івано-Франківській міській раді для забезпечення житлом учасників АТО.

Квартири, які передаються у комунальну власність повинні бути обладнані сантехнічним, електричним обладнанням та виконані чистове опорядження, підлоги, внутрішні двері, у відповідності з вимогами Державних будівельних норм (ДБН) В.2.2-15-2015 «Житлові будинки».

Переможець конкурсу зобов’язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту у встановленому порядку. 

Крім того, забудовник звільняється у встановленому порядку від сплати пайової участі замовників будівництва у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста на площі, які повинні бути передані у комунальну власність згідно інвестиційного договору.

Наразі результати конкурсу невідомі. Однак, у земельної ділянки змінився власник. На сесії міської ради, яка відбулася 21 жовтня, було припинено право постійного користування територією управлінням капітального будівництва. У цьому ж рішенні депутати передали у постійне користування земельну ділянку на вулиці Хіміків-Тролейбусна громадській організації «Івано-Франківська обласна спілка учасників та інвалідів АТО».