У Франківську пройшли громадські слухання по трьох проектах детальних планів територій

Департамент та містобудування та архітектури прозвітував про проведені громадські слухання щодо розроблення детальних планів території. Дозвіл на їх розробку міська рада надала у січні цього року. Як йдеться на сайті відомства, жодних пропозицій чи зауважень громадськості, щодо цих ДПТ, у департамент не надійшло.

Вчора, відповідні проекти детальних планів територій розглянула комісія з питань містобудування та земельних відносин, а вже сьогодні вони будуть подані на затвердження сесії міської ради.

 

Відтак, на розгляд депутатів представлять три детальних плани територій.

 

Перший стосується будівництва групи багатоквартирних житлових будинків в межах вулиць Сніжна – Карпатська. Мова йде про територію поруч Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, в районі приватної малоповерхової житлової забудови.

 

У межах вулиць Сніжна-Карпатська знаходиться земельна ділянка площею 0,045 га. Її цільове призначення - для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд. За законом територія відноситься до земель громадської забудови. Згідно даних кадастрової карти, ділянка перебуває у приватній власності.

 

 Ділянка на кадастровій карті 

 

Наступний іде детальний план території для будівництва комплексу малоповерхових житлових будинків на вултці Індустріальній, 19. Мова йде про земельну ділянку площею 0,07га. Згідно даних кадастрової карти, її цільове призначення - для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.  За законом ця територія відноситься до земель житлової забудови. З 2015 року ділянка перебуває у приватній власності.

 

Ділянка на кадастровій карті 

 

Останній ДПТ розроблений для багатоквартирної житлової забудови в межах вулиць Незалежності – Угорницька – В.Івасюка – Тисменицька – Микитинецька. Там знаходиться земельна ділянка, яка перебуває у приватній власності. Територія площею 0,1 га відноситься до категорії земель житлової забудови. Її цільове призначення – для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

 

Ділянка на кадастровій карті