У Франківську відмінили торги з реставрації фасаду пам'ятки архітектури по вулиці Шевченка

В Івано-Франківську не відбулися торги з реставрації фасаду сторічної будівлі по вулиці Шевченка, 44, яка відноситься до пам'яток архітектури місцевого значення.

Нагадаємо, департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини оголосив про проведення допорогової закупівлі 13 жовтня. Кінцевий термін подання пропозицій пройшов 23 жовтня. За цей період надійшла лиш одна пропозиція від ТОВ «Планетабуд». При початковій вартості робіт у 756 139 грн, фірма запропонувала ціну 751 598,40 грн.

 

Втім у тендерного комітету виникли зауваження до учасника торгів. Згідно протоколу оприлюдненого на сайті електронних закупівель Рrozorro, товариство «Планетабуд» не подало копії ліцензії на здійснення робіт з реставрації пам’яток культурної спадщини, а також не надало інформації про залучення чи не залучення до виконання робіт субпідрядників. Відтак тенденрний комітет постановив дискваліфікувати учасника через його невідповідність. Самі ж торги відмінили по причині відсутності пропозицій.

 

До слова, у минулому році, в Івано-Франківську стартувала програма відновлення пам’яток архітектури. Завдяки їй вже вдалось облаштувати оглядовий майданчик на Ратуші, фортечний провулок біля «Бастіону», повністю відновити фасад будинку на вулиці Мазепи, 7-9.