У Франківську на розгляд громадкості представили проекти детальних планів територій. ФОТО

В Івано-Франківську департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини розпочав громадські слухання проектів детальних планів територій.

Перший проект ДПТ стосується будівництва комплексу індивідуальних житлових будинків, господарських будівель і споруд на вулиці Січинського, навпроти будинку №66.

 

 

 

 

Ділянка під забудову площею 0,1 га перебуває у приватній власності. Її цільове призначення - для ведення особистого селянського господарства.

 

 Ділянка на кадастровій карті 

 

 

Наступним йде проект детального плану території будівництва багатоквартирного житлового будинку на вулиці Шкільній, 5.

 

 

 

Мова йде про земельну ділянку площею 0, 18 га, яка знаходиться неподалік Галицького моста. Згідно даних публічної кадастрової карти, її цільове призначення – «для розміщення та постійної діяльності інших, створених відповідно до законів України, військових формувань».

 

 

За законом така територія відноситься до земель оборони. Правом власності на земельну ділянку володіє Івано-Франківська облдержадміністрація. Сама ділянка перебуває у постійному користуванні Івано-Франківського міського відділу УМВС України в Івано-Франківській області.

 

Ділянка на кадастровій карті 

 

Ще один проект ДПТ стосується будівництва багаторівневого паркінгу на вулиці Шота Руставелі. У квітні минулого року міська рада дала дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки управлінню капітального будівництва площею 0,30 га по вулиці Незалежності, для будівництва та обслуговування багаторівневого паркінгу.

 

Сам же проект землеустрою місцеві депутати затвердили у жовті. Тоді УКБ отримало у постійне користування земельну ділянку площею 0,345 га по вулиці Незалежності, неподалік залізничного моста. За даними кадастрової карти, ділянка відноситься до категорії земель громадської забудови, що не суперечить меті будівництва. У березні цього року міська рада дозволила розробку детального плану цієї території.

 

Ділянка на кадастровій карті 

 

Останнім у списку зазначений проект детального плану території по вулиці Хіміків - Юліана Целевича.

 

Там заплановане будівництво багатоквартирного житлового будинку з комплексом розширеної інфраструктури торгівлі та побутового обслуговування населення.

 

Світлина від ДМАКС виконкому Івано-Франківської міської ради.

 

Під забудову вибрана земельна ділянка у мікрорайоні Пасічна, на межі вулиць Хіміків-Цалевича. Її площа складає 2,11 га. За даними кадастрової карти, цільове призначення землі - для іншої житлової забудови, що відповідає меті будівництва.

 

Ділянка на кадастровій карті 

 

Ознайомитись з проектом детального плану території, а також вносити свої пропозиції можна в приміщенні департаменту за адресою вул. Незалежності, 9, поверх 5, каб. 504.