У Франківську затвердили нові пільги зі сплати земельного податку в 2018 році

В Івано-Франківська міська рада затвердила перелік установ, підприємств та організацій, яких у 2018 року у повному обсязі звільнено зі сплати земельного податку.

Зокрема, від сплати земельного податку в розмірі 100% звільнено:

  

Благодійні організації, громадські організації правозахисної та/або культурно-просвітницької спрямованості, які включені в реєстр неприбуткових установ та організацій.

 

Підприємства, засновниками яких є органи місцевого самоврядування міста Івано-Франківська, за умови, що частка комунальної власності в них становить 100 відсотків.

 

Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, органи прокуратури, органи Міністерства внутрішніх справ, органи Державної служби з надзвичайних ситуацій, органи Служби безпеки України, військові формування, утворені відповідно до законів України, Збройні Сили України, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів.

 

Громадські організації фізкультурно-спортивної спрямованості, які є неприбутковими  та дитячо-юнацькі спортивні школи за земельні ділянки, які перебувають у них в користуванні та на яких розміщені спортивні споруди, що використовуються для навчально-тренувального процесу.

 

Суб’єкти плати за землю для обслуговування ботанічних садів, дендрологічних парків, парків та скверів комунальної власності.

 

Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельні кооперативи, будинкові комітети, приватні житлово-експлуатаційні організації, товариства співвласників будинків виключно для обслуговування житлового фонду, відповідно до наявних правовстановлюючих документів на землю.

 

Надати пільги зі сплати земельного податку, розмірі 50%, вищим навчальним закладам І-ІV рівня акредитації, незалежно від форми власності, відповідно до наявних правовстановлюючих документів на землю.