Нацполіція будуватиме житловий комплекс на Дудаєва

Івано-Франківська міська рада затвердила Головному управлінню нацполіції в області детальний план території для будівництва житлового комплексу на вул. Джохара Дудаєва, 18. 

Відповідний проект рішення опублікований на офіційному сайті міськради. 

 

По вул. Дудаєва, 18 знаходиться земельна ділянка площею, 0,77 га. Головне управлінню національної поліції в Івано-Франківській області володіє правом на постійне користування землею. 

 

У минулому році управління звернулося до Івано-Франківської облдержадміністрації з проханням змінити цільове призначення ділянки «для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури».

 

У вересні 2017 року голова ІФ ОДА Олег Гончарук підписав розпорядженням, за яким ГУ Національної поліції в області отримало дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вулиці Джохара Дудаєва, 18 з метою зміни її цільового призначення.

 

Вже 21 вересня, Івано-Франківський виконавчий комітет погодив видати управлінню містобудівні умови та обмеження для будівництва житлового комплексу.

 

Дозвіл на розробку містобудівної документації міська рада надала 15 лютого 2018 року. Сам проект ДПТ був затверджений на сесії міської ради 2 травня. 

 

Ділянка на кадастровій карті 

 

За даними Держгеокадастру, ділянка на Дудаєва відноситься до категорії земель промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення і перебуває у власності держави.

 

Її цільове призначення - для розміщення та постійної діяльності Національної поліції України, її територіальних органів, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Національної поліції.