У 2019 нерухомість подорожчає на 20%

Ціни на житло після виборів в 2019 році зростуть до 20%, вважають в Конфедерації будівельників України.

Про це йдеться в прес-релізі КБУ, повідомляє Інтерфакс-Україна.

 

«Реалії 2018 року частково продовжаться в 2019 році. Ціни на нерухомість в Україні будуть поступово рости. На початку року різкого зростання цін не передбачається, однак після виборів житло подорожчає до 20%», – прогнозують експерти.

 

На ціни в 2019 році, на думку КБУ, буде впливати висока пропозиція і малий попит, збільшення процентних ставок по кредитах, зростання зарплат, цін на будматеріали, логістику, паливо.

 

При цьому стимулювати попит покупців буде грамотна концепція проекту, якість будівництва, політика ціноутворення і високий рівень експлуатації комплексу.

 

Нові ДБН забезпечать необхідну інсоляцію і комфорт в приміщеннях

 

КБУ також планує спільно з Міністерством регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ переглянути ряд державних будівельних норм, а також завершити обговорення законопроектів про захист постраждалих інвесторів і про довгобуди.

 

Згідно прес-релізу, в 2019 році Нацбанк розраховує на зростання темпів кредитування у сфері нерухомості. При цьому темпи кредитування населення зросли в 2018 році на 40%, повідомляє КБУ з посиланням на НБУ.

 

Для перепланування квартири тепер не потрібна дозвільна документація

 

За даними КБУ, в поточному році спостерігалося здешевлення житла елітного класу – середня ціна за 1 кв. м у Києві в 2018 році склала 53 тис. грн, що на 13% нижче, ніж у 2017 році; у той час житло економ-класу подорожчало майже на 14% порівняно з 2017 роком – до 19 тис. грн за кв. м.