У 2018 році піднімуться ціни на оренду житла – експерти

За оцінками експертів, за 2017 рік ціни на оренду нерухомості у нас піднялися на 15-20%

Незважаючи на те, що ціни на покупку нерухомості в цьому році залишаться стабільними, вартість оренди буде продовжувати рости, що обумовлено високим попитом. Традиційно піковим часом збільшення орендної плати стане серпень-вересень, пише Segodnya.ua.

 

 

Саме тоді в Україні спостерігається найактивніший сезон, коли відбуваються практично всі рухи на ринку.

 

"Оренда зростає. Ціни вже давно перейшли в гривню і, в принципі, оренда на недороге житло в 2016-2017 р зросла, на дороге житло вона залишається на більш стабільному рівні. Думаю, що в 2018 р незначне зростання таки буде, тому що попит є, а кількість об'єктів в оренду не збільшується, а це дає можливість підвищувати на неї ціни", – говорить голова комітету Асоціації фахівців з нерухомості України Едуард Бразас.

 

Ціни на оренду ростуть тільки в тих містах, де є на неї попит – в таких, як Київ, Львів, Одеса, Харків і Дніпро. В інших же містах оренда дорожчатиме. За оцінками експертів, за 2017 рік ціни на оренду нерухомості у нас піднялися на 15-20%.

 

"Наприклад, якщо на початку 2017 р у нас ще зустрічалися малометражні однокімнатні квартири за ціною 4 тис. грн на місяць, то до кінця року щастя було, якщо ви знайдете за 5 тис. грн. Те ж саме продовжується в 2018 р, однокімнатні, бюджетні квартири підповзають вже до 6 тис. грн", – говорить голова нацради Ріелторської палати України Віктор Неси.