Скільки коштує оренда квартир в Івано-Франківську

Найбільш невигідний час для оренди нерухомості - осінь. Оренда квартир підвищилася в більшості великих міст, Івано-Франківськ не виключення.

Журналісти Побудовано в Івано-Франківську дізнались скільки коштує оренда одно-, дво- та трикімнатни квартир в різних районах міста.

 

Експерти з нерухомості стверджують, що  пік на ринку нерухомості, як і кожен рік, почався в середині серпня і закінчився в вересні. В цей час пошуком житла активно займаються студенти та робітники.

 

Цієї осені попит на квартири в Івано-Франківську збільшився на 40%, що підштовхнуло власників житла підвищити орендну плату на 20% порівняно з початком року.

 

На даний момент однокімнатну квартиру в районі аеропорту, або вулиці Залізнична можна зняти від 1 100 гривень. В мікрорайонах Каскад і Пасічна - від 1 500 гривень. Центр (вул. слави Стецького, Незалежності, Чорновола, Коновальця, Січових стрільців, Шевченка) - від 2 000 гривень. 

Двокімнатні квартири значно вищі в ціні, в залежності від району розташування ціна оренди починається від 2 400 гривень.

Вартість оренди трикімнатної квартири не в новобудові в мікрорайонах Каскад, Пасічна, БАМ, Позитрон або приміських селах починається від 3 700 гривень. В новобудові, що передбачає автоновмне опалення і євроремонт - від 4 800 гривень.

 

Зазначимо, що більшість орендодавців вказують задовільний стан помешкання, наявність побутової техніки, меблів, а також що у вартість оренди не включено комунальні платежі.

 

Нагадаємо, раніше експерти прогнозували підвищення цін на оренду житла.