Стару друкарню вже переобладнують під супермаркет "Вопак" - фото

На вулиці Січових Стрільців почали зовнішній ремонт старої друкарні, де невдовзі мають відкрити ще один супермаркет «Вопак».

В старій друкарні таки почали робити супермаркет. У вересні провели ремонтні робити в середині, а на початку листопада взялися за фасад. Зараз проводять чорнові роботи: замурували вхідні двері та заштукатурюють старі тріщини, пишуть Версії.

Поруч планують облаштувати ще й зону для паркування авто замість скверу, який проектували активісти.

Нагадаємо, що на першому поверсі колишньої франківської друкарні на Січових Стрільців, 78 почали облаштовувати приміщення під новий супермаркет.

До нового року тут відкриють ще один «Вопак». В архітектурному проекті «Вопака» на території перед будівлею Друкарні передбачено автостоянку. Для міських активістів така звістка стала несподіванкою. До того багато говорили про те, що простір перед друкарнею мав би стати сквером.

 Читайте також:

Ініціаторами перевтілення цього простору була громада міста, організацією та проведенням архітектурної резиденції займалася платформа «Тепле Місто», підтримали «Павільйон 78» Івано-Франківська міська рада та ряд бізнесів та мешканців міста.

У липні цього року мешканці будинків біля друкарні спільно з платформою «Тепле місто» почали розвивати тему скверу. Перед колишньою друкарнею провели архітектурну резиденцію «Павільйон78».

Франківські архітектори та урбаністи спільно з колегами із Києва, Львова, Харкова протягом 10 днів працювали над концепцією нового громадського простору. Архітектори запропонували різні елементи, які б оживили цю територію: терасу для відпочинку й кінопоказів, дитячу зону, криту конструкцію, яка водночас була б і зупинкою, і накриттям від дощу та сонця. Іншими об’єктами скверу пропонувалися водні елементи, стовпчики для обмеження паркування, велопарковки тощо. Активісти встановили на газоні вуличні меблі, парклет, організовували і проводили зустрічі, майстер-класи та тихі арт-вечірки перед друкарнею.

Потім резиденція завершилась, а коли виявилося, що в колишній друкарні буде «Вопак», питання громадського простору зависло.