Сквер "Первоцвіт": у Львові скасовано рішення Івано-Франківського господарського суду

У вівторок відбулося засідання Львівського апеляційного суду, на якому, було скасоване рішення суду нижчої інстанції. Однак, така постанова слуг феміди не є кінцевою. А отже доля землі все ще є невідомою.

По-факту, результат суду у Львові повертає ситуацію до її стану ще в 2013р. Попереднє рішення визнавало право оренди земельної ділянкою, більш відомою як сквер "Первоцвіт", за фірмою "Тора-10". Втім, говорити щось про подальшу долю цієї земельної ділянки ще зарано. Оскільки це рішення не є кінцевим, то воно може, а на нашу думку і буде, оскаржене. А отже в подальшому цією справою, скоріш за все, займеться Вищий господарський суд України.

Однак, в процесі суду, не обійшлося і без скандалів. На одному із засідань по даній справі, представники місцевої громади відзначилися своєю поведінкою "у кращу сторону". Ми можемо тільки гадати, що ж саме там відбувалося. Втім, судді по даному факту прийняли окрему ухвалу. В ній йдеться, про некоректні висловлювання в сторону суду, агресивну поведінку присутніх, безпідставні звинувачення в сторону представників феміди, та відмову у виконанні розпоряджень по підтримці порядку під час процесу. Це було розцінено суддями, як тиск на суд, та втручання у правосуддя.

 

Нагадаємо, що судові засідання по цій справі тривають ще з 2013р. Сторонами конфлікту є міська рада, та представники будівельної компанії "Тора-10", які оспорюють, відмову у продовженні їм договору оренди. На даний момент частину території, про яку йде мова передана на баланс КП "Центр розвитку міста і рекреації". Щоправда, передача земельної ділянки відбулася, ще до того, як дане підприємство було офіційно зареєстроване.

 

Дане рішення, як мінімум, виглядає дивно, та сумнівно. Окремо зауважимо, що судові процеси по земельній ділянці не завершені. Логічніше було б, не чіпати її, аж до остаточної постанову суду вищої інстанції.

Джерело: Фіртка.