Скандал на вул. Макогона, 23А

Влада Франківська планує дати дозвіл на будівництво всупереч чинному генплану

Міська рада Івано-Франківська на наступній сесії розгляне питання про надання дозволу на складання проектів землеустрою ТзОВ "Івано-Франківська дорожня служба" на відведення земельної ділянки площею 1.5395 га по вул. Макогона, 23-А.

Як йдеться у проекті рішення міськради, цільове призначення землі – для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків з вбудовано-прибудованими об’єктами громадського призначення.

При цьому, як з'ясувала команда Побудовано в Івано-Франківську, територія, яку міська рада планує віддати під забудову, передбачена в генеральному плані міста під слади та бази підприємств. Тобто, міська рада планує порушити чинний генплан. При цьому, міський голова Руслан Марцінків усіляко відстоює дотримання генерального плану міста та скасовує містобудівні умови та обмеження.

Підставою для відведення землі є право власності на об'єкт нерухомого майна. Це право фірма отримала, вигравши минулого тижня на аукціоні з продажу приміщень колишнього орендного шляхового ремонтного-будівельного управління №1. На торги виставили адмінкорпус, гараж, склад, майстерні та інші приміщення, розташовані на огородженій території площею 0,7527 га на вул. Макогона, 23-а, що практично у центральній частині міста. Цільове призначення, вказане в оголошенні про аукціон, – розміщення та експлуатація основних, підсобних і допоміжних будівель і споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості.

Стартова ціна лота складала 2 млн. 624 тис. 504 грн. 40 коп. До участі в аукціоні зголосилися четверо учасників. Поки торги не перевищили суми у чотири мільйони гривень, активну участь у них брали троє претендентів. Потім за лот змагалися двоє. В результаті переможцем аукціону визнали учасника під номером два, який запропонував ціну у сумі 6 млн. 36 тис. 367 грн.

Як зазначив т.в.о голови Фонду комунальної власності Івано-Франківська Ігор Гриненько, результатами аукціону він задоволений, адже під час торгів ціна лота зросла у 2,3 рази. Він також висловив сподівання, що переможець аукціону вчасно розрахується за придбаний об’єкт. За його словами, 20% ПДВ від суми покупки надійде до державного бюджету, а решта – до бюджету розвитку міста.

А ось переможець аукціону, яка підписувала відповідні папери, відмовилась спілкуватися з пресою і ділитися планами щодо подальшого використання цього придбання. На запитання журналістів її колега лише уточнив, що представляє ТзОВ «Івано-Франківська дорожня служба».

Так, минулого року ТзОВ "Івано-Франківська дорожня служба" купила за цією адресою нежитлові будівлі загальною площею 1461,3 кв. м за 6,036 млн гривень (5 млн гривень без ПДВ). При цьому орендована підприємством земельна ділянка займає 0,7527 га з 1,5395 га, яка йому відводиться.

До слова, ТзОВ "Івано-Франківська дорожня служба" отримує чи не найбільше підрядів на роботи з благоустрою в Івано-Франківську. З початку року до 11 квітня цього року це підприємство отримало з міського бюджету 2,7 млн гривень на ремонт тротуарів, міжбудинкових проїздів, наведення благоустрою у свекрах тощо. Одним із співзасновників цього підприємства є ТзОВ "ЗАХІДПОЛІРЕМКОМПЛЕКТ".

У свою чергу ТзОВ "ЗАХІДПОЛІРЕМКОМПЛЕКТ" заснувала помічник секретаря Івано-Франківської міської ради Оксани Савчук 26-річна Павликівська Уляна Василівна – методист Івано-Франківського дитячо-юнацького пластового центру. Очолює це підприємство Джус Ірина Богданівна – головний бухгалтер ТОВ "Комунальні інвестиції", співзасновником яких була сама Оксана Савчук та екс-депутат міської ради, а нині член виконкому Михайло Сеньків.

На місцевих виборах минулого року Ірина Джус на Уляна Павликівська балотувалися до Івано-Франківської міської ради від партії "Свобода".

Нагадаємо, що колишнє Івано-Франківське ШРБУ-1, яке свого часу входило до обласного тресту з будівництва та ремонту автошляхів, вважалося одним із кращих у своїй галузі.

Зокрема, саме воно будувало і капітально ремонтувало більшість вулиць обласного центру, а у 80-90 рр. минулого століття здійснювало реконструкцію міського парку та міського озера. Його територія межує з територією Івано-Франківського заводоуправління з випуску шляхово-будівельних матеріалів на вул. Крайківського. А ці землі так званого «села» на території колишнього ЖЕО №2 уже давно розцінюють як потенційно привабливі для забудови.

За матеріалами КУРС та газети "Західний Кур'єр"