Франківців заставляють збирати підписи за будівництво школи на місці озера

Батьків учнів школи №25 в Івано-Франківську почали залякувати і вимагають збирати підписи за будівництво нової школи у мікрорайоні "Каскад".

Про це сьогодні під час засідання земельної комісії Івано-Франківської міськради заявили мешканці мікрорайону "Каскад", які виступають проти будівництва школи на водоймі біля дробилки на вулиці 24 Серпня, пише Курс.

 

Для цього озеро планують осушити. У лобіюванні питання будівництва школи на озері люди звинуватили секретаря міськради Оксану Савчук, яка обрана депутатом від цього округу.

 

Мешканці обурені, оскільки самі ініціювали зміну призначення землі з дачного масиву на малоповерхову забудову. Для цього від'єдналися від садового товариства "Бистриця Надвірнянська". Але міська влада "під шумок" вписала будівництво школи у план території.

 

Люди просили членів земельної комісії зняти з порядку денного питання про розробку ДПТ з такими змінами. Секретар земельної комісії Андрій Строїч підтримав людей.

 

"Ми вас підтримаємо, щоб це питання на сесії не звучало. Треба зібрати документи, що школа не може бути на цьому місці. Щодо Оксани Савчук, то вона багато зробила не лише для свого округу, а й для всього міста. Тому надіюся, що ми в цьому питанні знайдемо спільну точку дотику", – сказав Строїч.

 

У результаті комісія проголосувала за зняття питання про затвердження ДПТ з порядку денного сесії міськради.