Що вигідно будувати в Івано-Франківську: комерційні чи житлові приміщення?


В Івано-Франківську триває будівельний бум. Нові багатоповерхівки ростуть швидше за гриби у Карпатах.

 

Зараз в обласному центрі будують від невеликих житлових п’ятиповерхівок до великих бізнес-проєктів.  Чи вони є ліквідними, розбирався Аналітичний центр blago developer.

 

Житлові будинки

 

Дослідження показують, що житлові приміщення не втрачають попиту і відносно швидко повертають забудовнику вкладені кошти.  А якщо компанія має хорошу репутацію, то покупці самі жваво стежать за появою нових проєктів. Це зумовлено тим, що для клієнта важливіша надійність майбутнього житла, ніж ціна.  Звичайно, не варто забувати про значну конкуренцію на ринку, яка часто нівелює високі продажі.

 

Комерція

 

Попит на комерційні приміщення теж не зменшується. Тут навіть спостерігається тенденція до зростання. З появою значної кількості житла з’явилась і потреба у більшій кількості комерційної площі під супермаркети, магазини, спортзали, коворкінги. Проте, для самих забудовників така інвестиція вважається великою і потребує чіткої стратегії.

 

Найбільш оптимальним варіантом є окупність проєкту впродовж п’яти років. Зараз покупцям та орендарям більш цікаві багатофункціональні комплекси, ніж звичайні житло чи комерція. Вони є взаємодоповнюючими.

 

Купити квартиру і комерційну нерухомість в Івано-Франківську можна у ЖК «Паркова Алея»«Comfort Park»«Містечко Соборне»«Main House»«Авторський»районі Manhattan, комплексі елітних апартаментів Parus від будівельної компанії blago developer.