Серед іноземців, які скуповують у Польщі нерухомість, найактивніші – українці

Міністерство внутрішніх справ Польщі в 2016 році видало 356 дозволів на придбання іноземцями земельних ділянок або житлових будинків – найбільше дозволів отримали громадяни України, які в основному купували нерухомість в Нижній Сілезії і Мазовецькому воєводстві.

Про це повідомляє «Польське Радіо».

 

Минулого тижня Сейм Польщі затвердив звіт міністра внутрішніх справ та адміністрації про виконання Закону від 24 березня 1920 року про придбання нерухомості іноземцями без голосування. Раніше всі політичні партії схвалили цей документ. Парламентський комітет з питань адміністрації та внутрішніх справ також позитивно оцінив доповідь.

 

Читайте такожІнвестиції в нерухомість у Європі: переваги та недоліки

 

Так, згідно з документом, у 2016 році Міністерство внутрішніх справ та адміністрації отримало в цілому 486 запитів на отримання дозволу на придбання іноземцями приватних будинків, земельних ділянок та акцій компаній в Польщі.

 

Повідомляється, що відомство видало в цілому 781 адміністративне рішення (частина з яких – за попередній рік), зокрема 356 позитивних рішень, з яких 252 пов'язані з придбанням земельних ділянок, 96 – на покупку житлових і комерційних приміщень і 8 – на придбання акцій в компаніях. Лише в 35 випадках іноземці отримали відмову.

 

Нагадаємо, на думку першого заступника голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергія Комнатного житлові програми для молоді — порятунок України від еміграції.