Розроблено законопроект для врегулювання проблем домашніх СЕС

Українська асоціація відновлювальної енергетики розробила законопроект, який буде стимулювати розвиток домашніх сонячних електростанцій.

Українська асоціація відновлювальної енергетики спільно зі Спілкою активних споживачів і проз'юмерів розробила технічний законопроект, який дозволить вирішити проблеми малих домашніх СЕС, які виникли після прийняття закону №8449-д.

 

Про це УАВЕ повідомила на свої сторінці у Facebook. Асоціація закликає народних депутатів зареєструвати цей законопроект та прийняти його якомога швидше.

 

Основні пропозиції законопроекту:

встановлення норм отримання «зеленого тарифу» для домашніх СЕС за правилами, які діяли до прийняття закону №8449-д;

пріоритетне стимулювання «малих» домашніх СЕС до 10 кВт з 2020 року;

можливість будувати з 2020 року більші домашніх СЕС до 50 кВт без обмеження місця розташування, але «зелений тариф» знижується на 20% від чинної редакції закону;

технічне рішення проблеми встановлення НКРЕКП «зелених» тарифів як для «старих», так і для нових домашніх СЕС та ВЕС і комбінованих електростанцій.

 

18 травня був підписаний закон, який затвердив перехід діючих та нових об'єктів відновлюваної енергетики від «зелених тарифів» до механізму аукціонів. Сонячні електростанції домогосподарств, що отримують «зелений тариф», тепер повинні розташовуватися винятково на дахах та/або фасадах будівель та інших капітальних споруд.

 

Джерело