Реставрацію Народного дому "Княгинин" планують завершити до Дня Незалежності

В Івано-Франківську завершується реставрація пам’ятки архітектури - Народного дому «Княгинин», який збув зведений ще у 20-х роках минулого століття. На сьогодні будівля має важливе мистецьке та історичне значення для міста.

Минуло року міська влада розпочала ремонт споруди, а повністю закінчити всі роботи планує влітку, якраз до Дня Незалежності. Про це у мережі Фейсбук пише міський голова Руслан Марцінків.

 

Наразі у будівлі замінили та утеплили дах, укріпили фундамент, розширили підвальні приміщення під репетиційні зали, розширили електромережі та утеплили фасад. Залишилось замінити мережі водопостачання та виконати внутрішні оздоблювальні роботи.

 

Нагадаємо, як писало Побудовано в Франківську, минулого року міська рада віддала приміщення Народного дому «Княгинин» у користування комунального підприємства «Новий театр».

 

Довідково:

Народний дім «Княгинин» знаходиться в найстарішому мікрорайоні міста Івано-Франківська - Княгинині. Побудований у 20-х роках ХХ століття за кошти мешканців мікрорайону. Це була унікальна для міста архітектурна споруда, яка мала як історичне так і національне значення. На фасаді будинку був напис «Читальня «Просвіти» в Княгинині», ця читальня колись згуртувала при собі усе українське населення міста. В радянські часи будинок тривалий час працював як кінотеатр «Комсомолець». В 90-х роках княгининський осередок «Просвіти» відновив свою роботу і за його зверненням будинок було перейменовано в «Народний дім «Княгинин». Тут проводились різноманітні заходи, збори, концерти, вистави.