10% франківських домогосподарств, які мали право на субсидію, її втратять

З 1 травня 2018 року стала чинною постанова Кабінету Міністрів України від 27.04.2018 № 329 , згідно якої відбудуться зімни у правилах нарахування субсидій для населення.

У місті Івано-Франківську є 46 тис.19 господарств, які до 1 травня користувались правом на нарахування субсидій.

 

Як зауважив Василь Семанюк, директор Департаменту соціальної політики, враховуючи зміни у законодавстві, ці сім’ї можна умовно поділити на три категорії. Перша – це ті громадяни, яким буде автоматично перерахована субсидія, оскільки у них не відбулось жодних змін у кількості проживаючих осіб у будинку та у сумі доходів сім’ї.

 

До другої категорія відносяться ті, хто не отримає субсидії взагалі. Якщо громадяни проживають у будинку, площа якого перевищує 200м2 та у квартирі, площа якої перевищує 120 м2. Наявність транспортного засобу, випущеного після 1 травня 2013 року.

 

У разі купівлі житла, земельних ділянок та інших матеріальних благ на суму більше 50 тис.грн. А також наявність заборгованості за комунальні послуги у сумі 340 грн.

 

До третьої групи належать громадяни, які повинні писати заяву та декларацію. Спеціальна комісія, враховуючи зміни у законодавстві, визначатиме право на отримання субсидії. З урахуванням прийнятих змін із травня поточного року субсидія призначається двічі на рік – у травні (на неопалювальний період із 1 травня по 30 вересня) і у жовтні (на опалювальний період із 1 жовтня по 30 квітня).