Почім квартира: за скільки можна зняти квартиру і коли злетять ціни

За словами експертів, вже у серпні ціни на оренду нерухомості можуть піднятися на 10-15%.

До кінця літа попит на оренду житла в Україні злетить. Як кажуть експерти: сотні тисяч студентів повернуться у великі міста після літніх канікул і в першу чергу спробують зайняти недорогі квартири. Через різке зростання попиту на ринку оренди житла можуть на 10-15% піднятися ціни на квартири.

Найчастіше у Франківську намагаються орендувати дешеві квартири з меблями.

В обласному центрі Прикарпаття можна знайти “однушку” з мінімальними умовами за 1500-1800 гривень. Двокімнатна квартира кошутватиме від двох до трьох тисяч гривень. Середня ціна на оренду однокімнатної квартири, за інформацією аналітиків OLX, – 2 тисячі гривень.

Житло в Одесі. Там середня ціна досягла 7500 гривень, при цьому однокімнатну квартиру можна знайти і за 4000 гривень. Найдешевші квартири в Сумах, Кіровограді, Тернополі. Тут “однушку”, за даними OLX, можна орендувати всього за 1200 гривень. Ще дешевше квартири можна знайти на території т.з. “республік”. Квартиру на непідконтрольному українській владі Луганську можна орендувати всього за 1000 гривень на місяць. Найдорожче житло в містах-мільйонниках. Також більше доведеться платити в курортних містах.

У Дніпропетровську однокімнатну квартиру можна орендувати від 3 тисяч гривень. При цьому в Миколаєві, Чернігові, Запоріжжі, Хмельницькому за “однушку” доведеться платити від двох тисяч гривень.

За матеріалами Сьогодні