Будівництво сучасного спорткомплексу біля "Руху" обійдеться у 20 мільйонів. ФОТО


Сьогодні, 19 червня, на сесії Івано-Франківської міської ради депутати прийняли рішення про співпрацю з громадською організацією «Асоціація сприяння фізичній реабілітації осіб з інвалідністю «Звитяга нескорених», засновником та директором якої є відомий прикарпатський богатир Василь Вірастюк.

 

Організація має намір спорудити спорткомплекс силових видів спорту на площі 1 250 квадратних метрів по вулиці Чорновола, поруч зі стадіоном "РУХ", інформує Побудовано ІФ.

 

Скріншот із розташуванням ділянки

 

Як повідомив міський голова Руслан Марцінків, споруду будуватимуть за кошти інвестора. В ній буде розміщено все необхідне для занять силовими видами спорту.

 

У денний час, коли клієнтів буде менше, у комплексі виділять час для тренування дітей та молоді з силових видів спорту, серед них і олімпійських: атлетики, пауерліфтингу, для стронгменів, гирьового спорту, бодібілдингу.

 

Також конструкція передбачає відкриту тренувальну ділянку. Її облаштують та будуть обслуговувати за кошт інвестора, але безплатно передадуть у користування міста.

 

Футбольне поле, яке є на сусідній ділянці, будівництво спорткомплексу не зачепить. Реалізація проєкту стартує вже в наступному році. Кошторис проєкту - 20 мільйонів гривень.

 

Ділянка для будівництва


Як раніше інформувало Побудовано виконавчий комітет міськради затвердив проєкт землеустрою щодо передачі вищевказаних земельних ділянок у постійне користування ГО "Асоціація сприяння фізичній реабілітації осіб з інвалідністю "Звитяга Нескорених".

 

Відтак, 22 травня, на сесії Івано-Франківської міської ради депутати підтримали рішення про передачу ділянок для спорудження спортивного комплексу для силових видів спорту.

 

Проект арени