Міський голова Руслан Марцінків коротко про будівельні конфлікти в Івано-Франківську

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків в ексклюзивному інтерв'ю для Побудовано в Івано-Франківську коротко висловив особисту позицію щодо найрезонантніших скандальних і конфліктних будівництв обласного центру.

Мікрорайон "Рінь"

"Всі дозволи на землю давала сільська рада Угорників. Але містобудівні умови і обмеження ми скасували. Зараз там йде боротьба громади. Я проти будівництва, бо там має бути дитячий садочок".

Мазепи, 35А

"Тут складна ситуація. Там забудівник неправий, який вів будівництво у невідповідності до генплану. Але з іншого боку є люди, які живуть в цьому будинку і постраждали. Тут треба дивитися, шукати компроміси".

Будівництво біля озера з боку вул. Гурика-Ленкавського

"Ми з самого початку були проти забудови тієї зони зеленої, яка там є, і позиція залишається незмінною. Єдине, через дорогу і збоку озера є недобудова "Вамбуду". Там треба компроміс шукати. Є пропозиція забудівника за власний кошт на вільній ділянці збудувати для міста сквер. Такий компроміс можливий. Ми розуміємо, що розвалити недобудови - ніхто не розвалить. Але треба і зелену зону лишити людям. Тому шукаємо компроміс".

Будівництво на Мазепи, 144

"Ми категорично проти і будемо боротися. Ми контролюємо це питання і вистаємо проти цього будівництва".

Будівництво в мікрорайоні Пасічна, сквер "Первоцвіт"

"Я категорично проти цього будівництва. Думаю, що громада теж. Ми на Пасічній відстояли свого часу сквер на куті вулиць Галицька – Калуське шосе і думаю, що вдасться відстояти територію вулиць Галицька-Витвицького".

Повне інтерв'ю журналіста проекту Побудовано в Івано-Франківську з міським головою Руслан Марцінків про перспективи будівельної галузі в Івано-Франківську, проект нового генплану, новостворене Управління ДАБІ при МВК та будівельні конфлікти - очікуйте згодом на сторінках нашого проекту.

Залишайтеся з нами