Новостворені органи держархбудконтролю працюють з порушеннями

Вже більше півтора року триває процес децентралізації системи держархбудконтролю, який проводить ДАБІ. На сьогоднішній день працює 65 новоутворених органів, з яких 19 в обласних центрах. 

За перші три місяці 2017 року було проведено майже 200 позапланових та 70 планових перевірок діяльності. В результаті виявлених порушень було видано рішення про зупинення та скасування дії рішень, прийнятих об’єктами нагляду.

 

 

"Під час перевірок ми дивимося як працює новоутворений орган: як ним здійснюються перевірки об’єктів будівництва, як реагує на скарги та звернення громадян. В декількох містах під час перевірок ми фіксували факти необґрунтованих відмов у реєстрації дозвільної документації. Йде мова про декларації. Ми вказували на ці зловживання у приписах і разом відпрацьовували їх усунення. ДАБІ – це не каральний орган, ми надаємо підтримку, максимально допомагаємо новоутвореним органам, щоб вони якісно запрацювали", сказав голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев в інтерв'ю КиевVласть

 

 

Окрему увагу зараз приділяють питанню щодо унеможливлення повернень на доопрацювання дозвільних документів на будівництво об’єктів І-ІІ категорій складності.  Олексій Кудрявцев наголосив, що показники за цим напрямком роботи відображають ефективність діяльності керівників територіальних органів.



Раніше повідомлялося, що Калуш отримав нові повноваження держархбудконтролю.