НБУ віддасть в оренду 902,7 кв. м своїх приміщень в Івано-Франківську

Фонд державного майна України як безпосередній орендодавець державного майна передасть в оренду вивільнені приміщення Національного банку в п’яти регіонах України.

Так Правління Національного банку України надало дозвіл на передавання і Управлінню Державної казначейської служби України в Івано-Франківській області – 902,7 кв. м приміщень Національного банку в м. Івано-Франківську.

"Ці державні установи звернулися до центрального банку з проханням розглянути можливість передавання в оренду частини приміщень регулятора і ми пішли їм назустріч. Національний банк планує сконцентрувати свою діяльність у центральному апараті в Києві, таким чином формуючи branchless-структуру центрального банку. Загальний обсяг вивільненої площі будівель Національного банку в регіонах  під час проведення організаційної трансформації становить близько 22 тис. кв. м, із них орієнтовно 15 тис. кв. м. ми готові передати в оренду", - зазначив директор департаменту забезпечення діяльності Національного банку Ярослав Ільніцький.

Нагадаємо, більшість функцій територіальних управлінь Національного банку України було централізовано та зосереджено в центральному апараті в Києві наприкінці минулого року.

Працівники Національного банку в регіонах України і надалі забезпечуватимуть потреби регіонів України в банкнотах і монетах усіх номіналів у необхідних обсягах, а також забезпечуватимуть  роботу з громадянами та юридичними особами через Єдине вікно.