У Франківську на Набережній хочуть побудувати фізкультурний комплекс

В Івано-Франківську, на вулиці Набережній, міська влада планує побудувати фізкультурний комплекс на землях рекреаційного призначення.

На сесії міської ради, яка відбулася 21 жовтня, депутати прийняли рішення, передати Департаменту освіти і науки в постійне користування земельну ділянку площею 0,4794 га, на Набережній імені В. Стефаника, поруч «автодрому», для будівництва та обслуговування об’єктів фізичної культури та спорту.

Згідно даних кадастрової карти цільове призначення цієї землі – 07.02 « Для будівництва та обслуговування об'єктів фізичної культури і спорту». За законом ця територія відноситься до земель рекреаційного призначення, де дозволено будівництво будинків відпочинку, пансіонатів, об'єктів фізичної культури і спорту, туристичних баз, кемпінгів, яхт-клубів, стаціонарних і наметових туристично-оздоровчих таборів, будинків рибалок і мисливців, дитячих туристичних станцій, дитячих та спортивних таборів. 

Буквально недавно міська влада планувала продати цю територію. У січні 2016 року був затверджений проект землеустрою щодо відведення цієї земельної ділянки та включення її до переліку земельних ділянок комунальної власності міста, що виставляються на торги.

У вересні цього року міськвиконком визначив умови продажу та стартову ціну лоту. Так, земельна ділянка площею 0,4794 га, на Набережній імені В. Стефаника, поруч «автодрому» мала бути продана на аукціоні для будівництва та обслуговування об'єктів фізичної культури та спорту. Стартова ціна лоту складала 960 080 грн. 

Однак, на сесії міської ради яка проходила в жовтні, цей лот був відсутній у рішенні про проведення земельних торгів. Натомість, на у той же день депутати передали цю територію у користування Департаменту освіти і науки для будівництва та обслуговування об’єктів фізичної культури та спорту.