На світовому ринку нерухомості зросла інвестиційна активність

У 1-му кварталі 2017 року глобальний обсяг угод на світовому ринку нерухомості трохи знизився у порівнянні з аналогічним періодом минулого року – на 2%, до 134 млрд. дол., на стадії переговорів зараз знаходиться великий обсяг транзакцій, які повинні завершитися до кінця року.

За словами аналітиків компанії JLL, світова економіка відновлюється після 2016 року, одного з найбільш політично нестабільних періодів останнього часу.

 

Динаміка індикаторів у перші три місяці 2017 року виявилась кращою за прогнози: у Європі спостерігалося поліпшення, в США –  продовження зростання індексів на «ефекті Трампа», Австралія встановила новий світовий рекорд безперервного зростання ВВП.

 

«1-й квартал традиційно є найбільш «тихим», і в цілому результат минулого періоду відповідає нашим прогнозам. При цьому зараз ми спостерігаємо збільшення обсягу пропозицій на ринку: власники реалізують об'єкти, користуючись рекордними цінами на багатьох ринках і зростанням інвестиційного інтересу, зокрема, в Європі, Америці та Австралії. Результат цього ми будемо спостерігати в показниках 3-го і 4-го кварталів», – говорить Девід Грін-Морган, директор відділу досліджень світових фінансових ринків і інвестицій компанії JLL.