На Прикарпатті за пів року продано право оренди на 22 земельні ділянки


Від початку року за результатами земельних аукціонів,  організованих Головним управлінням Держгеокадастру в Івано-Франківській області,  продано право оренди на 22  земельні ділянки державної власності (за межами населених пунктів). Аграрії  Прикарпаття придбали на земельних торгах право оренди на земельні наділи загальною площею 195 га, терміном на 7 років для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та фермерського господарства.

 

Про це інформує головне управління Держгеокадастру в Івано-франківській області, пише Побудовано.

 

За результатами торгів до місцевих бюджетів  Івано-Франківщини надійшло  385 000 гривень, які щорічно з відповідною індексацією сплачуватимуть орендарі упродовж дії договору, а середній розмір орендної ставки склав 14,64% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

 

Також, головне управління оголосило земельні торги у формі аукціону щодо продажу права оренди по 29 земельних ділянках державної власності сільськогосподарського призначення загальноюплощею 326,47 га, що розпочнуться після послаблення карантинних обмежень.

 

Довідка від Побудовано:

 

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

 

Інформація про лоти з зазначенням місця розташування земельних ділянок, їхніх площ і кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в розділі «Земельні аукціони».