На будівництво пасічнянського моста додатково виділять 100 млн грн


Місто отримало підтримку від Президента України на будівництво пасічнянського моста.

 

Про це під час традиційного ефіру повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

 

За словами мера, в рамках програми “Велике будівництво” влада пообіцяла цьогоріч виділити 100 млн грн на міст, крім того “фінансування буде і наступного року”, пише Ратуша.

 

В середу відбудеться пресконференція щодо моста. На сьогодні ми маємо вже підрядні організації, які виграли тендери, а найголовніше – стабільне фінансування, яке дозволить зробити міст у швидкі терміни. Дякую всім народним депутатам, які до цього долучилися, – зазначив мер.

 

Нагадаємо, наприкінці лютого вчергове оголосили тендер на закупівлю робіт на мості через річку Бистриця Солотвинська та транспортної розв’язки в районі вул. Хіміків-Надрічна. Очікувана вартість робіт становить 329 690 000 гривень.

 

У листопаді минулого року Кабінет Міністрів України виділив 60 мільйонів гривень на будівництво моста через річку Бистриця Солотвинська та транспортної розв’язки в районі вулиць Хіміків та Надрічна.

 

Будівництво моста розпочалося у 2017 році. Воно передбачає три черги: перша – будівництво розв’язки в районі вулиць Хіміків – Надрічна, друга – будівництво під’їзної дороги з вулиці Хіміків, третя – спорудження самого моста.

 

Роботи почали з кінця – з третьої черги. На початку липня 2017 року управління капітального будівництва (УКБ) міськвиконкому оголосило тендер з очікуваною вартістю 206,6 млн грн.

 

Найнижчу ціну тоді запропонувала фірма “Мостобудівельний загін №112” – 120 млн грн – і виграла тендер.

 

Вже через рік, 3 жовтня 2018 року, міське УКБ укладає угоду з ТОВ “Мостобудівельний загін № 112” про додаткові роботи з будівництва мосту на 58,35 млн грн.

 

За підрахунками народної депутатки Оксани Савчук, кошторисна вартість будівництва становить 594,6 млн грн.