150 млн з держбюджету потрібно, аби цьогоріч таки добудувати міст через Бистрицю Солотвинську


На добудову моста через Бистрицю Солотвинську міська рада цьогоріч передбачила у бюджеті 60 мільйонів гривень. Раніше на ці роботи місто витратило 120 мільйонів.

 

Також, за словами міського голови Руслана Марцінківа, Івано-Франківськ подасть документи на отримання кредиту в Європейський банк реконструкції та розвитку, пише Фіртка з посиланням на Суспільне.

 

"План А – це добудувати в цьому році повністю міст, заїзну дорогу, почати розв’язку. Я обіцяв президенту, якщо з держбюджету дадуть 150 мільйонів, ми добудуємо міст до кінця року. Якщо президент виконає своє доручення, ми зробимо це", - повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

 

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, гроші на міст потрібно шукати в іноземних кредиторів.

 

"Це кредит, за рахунок якого можна буде завершити цей проєкт. Ба більше, це буде додатковий контроль, бо у громади теж є сумніви, зауваження, пропозиції. Повірте, більш прискіпливого ставлення, ніж у європейських фінансових організацій, ні в кого немає", - каже Криклій.

 

До слова, в ефірі передачі "Звіти наживо" на Суспільному Руслан Марцінків повідомив, що міст через Бистрицю Солотвинську добудують у 2021 році.

 

Польські експерти з приводу моста на Пасічну дійшли висновку, що вартість проєкту завищена та не відповідає безпеці руху.

 

"Для цих географічних умов і для такої протяжності моста можна було обрати набагато дешевше і простіше рішення. Технологія, яка застосована до цих сталевих плит, призначена для довших відстаней. З креслень цього моста зрозуміло, що розв’язка мосту зміщує головну дорогу – вулицю Надрічну. Так не повинно бути, бо це не магістральна, а житлова вулиця. Через це зміщення проєкт є дорогим", – вважає польський інженер Криштоф Вахальські.