У Франківську скасували тендер на будівництво розв’язки до нового мосту


Управління капітального будівництва Івано-Франківської міської ради скасувало тендер на будівництво транспортної розв’язки в районі вулиць Хіміків – Надрічна.

 

Тендер з очікуваною вартістю 329 690 000 гривень управління капітального будівництва міськвиконкому оголосило у липні цього року, пише Курс.

 

Документи на тендер подали три учасники: ТОВ “ПБС” (наближене до екснардепа Олександра Шевченка), ТОВ “БК “Адамант”, ТОВ “Мостобудівельний загін № 112” (пов’язують з екснардепом від Партії регіонів Володимиром Продивусом).

 

Аукціон планували провести 24 вересня. Але 18 вересня УКБ опублікувало протокол розгляду тендерних пропозицій та дискваліфікувало учасника ТОВ «ПБС».

 

В УКБ пояснили таке рішення тим, що ТОВ «ПБС» не надало забезпечення тендерної пропозиції (електронну банківську гарантію на 1,6 млн грн) та не підтвердило наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід.

 

“ПБС”  23 вересня оскаржило рішення до Антимонопольного комітету. Скаржник просив скасувати рішення про відхилення тендерної пропозиції “ПБС” та не допустити до аукціону ТОВ “БК “Адамант” і ТОВ “Мостобудівельний загін № 112” через невідповідність вимогам тендерної документації. Поки розглядалася скарга, дату проведення аукціону перенесли на 9 листопада.

За результатами розгляду скарги АМКУ зобов’язав УКБ скасувати рішення про допущення до аукціону ТОВ “БК “Адамант”. Тендерний комітет 2 листопада виконав вимоги АМКУ та не допустив цього учасника до аукціону.

Оскільки до аукціону допустили лише ТОВ “Мостобудівельний загін № 112”, то тендерний комітет скасував аукціон взагалі через “допущення до оцінки менше двох тендерних пропозицій”.

 

Довідка:

Будівництво моста розпочалося у 2017 році. Воно передбачає три черги: перша – будівництво розв’язки в районі вулиць Хіміків – Надрічна, друга – будівництво під’їзної дороги з вулиці Хіміків, третя – спорудження самого моста.

 

Роботи почали з кінця – з третьої черги. На початку липня 2017 року управління капітального будівництва (УКБ) міськвиконкому оголосило тендер з очікуваною вартістю 206,6 млн грн.

 

Найнижчу ціну тоді запропонувала фірма “Мостобудівельний загін №112” – 120 млн грн – і виграла тендер.

 

Вже через рік, 3 жовтня 2018 року, міське УКБ укладає угоду з ТОВ “Мостобудівельний загін № 112” про додаткові роботи з будівництва мосту на 58,35 млн грн.

 

Подорожчання робіт міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків пояснював зростанням вартості металу. Він стверджував, що місто вже заплатило за будівництво моста 136 млн грн.

 

За підрахунками народної депутатки Оксани Савчук, кошторисна вартість будівництва становить 594,6 млн грн.