Протягом жовтня Департамент архітектури видав 12 МБУІО: нове житло збудують на Пасічній і в Крихівцях

У жовтні 2016 року Департамент архітектури і містобудування Івано-Франківського МВК видав 12 містобудівних умов та обмежень.

Здебільшого документація стосується реконструкції окремих квартир чи невеличких приміщень. Серед них є два документи, які свідчать про майбутню житлове будівництво в мікрорайоні Пасічна та в селі Крихівці. Адже на підставі МБУІО забудівник отримує декларацію про початок будівництва в ДАБІ і розпочинає саму будову.

Проект "Побудовано" виокремив із списку МБУІО майбутні об'єкти будівництва:

  • Комплекс багатоквартирних житлових будинків з вбудованими приміщеннями громадського призначення, м. Івано-Франківськ, Калуськ шосе. Замовник - приватне підприємство "ТРЕЙД ГРУП"
  • Житлові будинки №1, №2, с. Крихівці, вул. Виноградна поруч з лісозаводом та ВАТ "САТП-0901". Замовник - приватне акціонерне товариство "Спеціалізоване автомобільно-транспортне підприємство-0101"

Довідково.

Містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки – це документ, що містить комплекс планувальних та архітектурних вимог до проектування і будівництва щодо поверховості та щільності забудови земельної ділянки, відступів будинків і споруд від червоних ліній, меж земельної ділянки, її благоустрою та озеленення, інші вимоги до об'єктів будівництва, встановлені законодавством та містобудівною документацією.

Фізичні та юридичні особи, які подали заяву про намір щодо забудови земельної ділянки, що перебуває у власності або користуванні такої особи, повинна одержати містобудівні умови та обмеження для початку проектування об’єкта будівництва. Містобудівні умови та обмеження є основною складовою вихідних даних.